Translate!!!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κόλπος Λαγανά-Ζάκυνθος!!!!!

Το ΚαλαμακιΚαλαμάκι. Απόψη της παραλίας.Ένα από τα πιό όμορφα χωριά της Ζακύνθου είναι αναμφισβήτητα το Καλαμάκι. Πνιγμένο κυριολεκτικα στο πράσινο απλώνει τα σπιτάκια του στη νοτιοδυρική πλευρά του νησιού και καταλήγουν σε μια μαγευτική παραλία με χρυσοκίτρινη άμμο. Την περιοχή του μικρού χωριού πλαισιώνουν πολλοί ελαιώνες και ένα δάσος από πεύκα που μπορεί να πει κανείς ότι είναι το φυσικό όριο του χωριού με τον Λαγανά.
Σκαρφαλωμένο πάνω σ’ ένα λόφο βρίσκεται το μικρό ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Λυπίου। Αγίζει να το επισκεφτείτε και να θαυμάσετε το γραφικό του καμπαναριό. Την Κυριακή του Θωμά στο εκκλησάκι αυτό γίνεται ένα πολύ ωραίο πανηγύρι. Επίσης ένα ιστορικό μνημείο της περιοχής αποτελεί και ο Γυψόλιθος όπου εκεί το 1821 οι Άγγλοι εκρέμασαν πολλούς Ζακυνθυνούς.



Ο ΛαγανάςΜια άποψη του ΛαγανάΟ οιοκισμός του Λαγανάς, μιά από τις πλέον όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού της Ζακύνθου βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού και σε απόσταση μόνο 9 χιλιομέτρων από την πόλη.
Το όνομά του ο οικισμός το οφείλει στις βιοτεχνίες που υπήρχαν εκεί και κατασκέυαζαν τις γνωστές λαγίνες, πήλινα αγγεία για την μεταφορά νερού. Γύρω από τον μικρό οικισμό υπάρχουν πολλοί ελαιώνες αλλά και ένα, σχεδόν παραθαλάσσιο, δάσος από πεύκα, που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί το φυσικό όριο του Λαγανά με τον πλησίον οικισμό Καλαμάκι.
Η πανέμορφη παραλία του Λαγανά, με την χρυσαφένια άμμο της, εκτείνεται σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων. Τα αβαθή γαλαζοπράσινα νερά της προσφέρονται για ένα απολαυστικό μπάνιο.
Τα νεογέννητα careta-careta οδεύουν προς τη θάλασσαΈνα σημαντικό μέρος της παραλίας ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και προστατεύεται σαν τόπος κατοικίας της χελώνας Careta-Careta Κατά τις θερμές νύχτες του Ιουλίου και Αυγούστου οι θυληκές χελώνες αναζητούν ήσυχα και ξερά μέρη της αμμώδους παραλίας για να γεννήσουν τα αυγά τους।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου